Живко Гюров и Васил Вълков
Живко Гюров и личният му треньор в СК „Интер” Васил Вълков потеглят за световното първенство в Италия с очаквания за отлично представяне.

Най-добрият бургаски юношески кикбоксьор Живко Гюров отново ще премери сили с най-добрите в света. 17-годишният състезател на бургаския СК „Интер” ще вземе участие на предстоящото в Италия световно първенство в стил лоу кик на ринг в кат. до 51 кг.
Живко Гюров е носител на вицешампионска световна титла в стил кик лайт от Дъблин 2016 и европейски бронзов медалист от миналата година на лоу кик контакт в Македония. Притежател е на две световни купи и републикански шампион във всички стилове /без К1/. Той ще е единственият представител от Бургас на форума, в който участие ще вземат състезатели от 10 до 18-годишна възраст. В националния отбор юноши младша и старша досега сме имали минимум трима душа. За първи път обаче Бургас ще участва само с един състезател. От България бойците при кадети ще са около 50 души в трите стила на ринг и на татами.

В Италия Живко Гюров го очакват много силни съперници. Част от тях вече екипът на СК „Интер” е разузнал от видеозаписи на техни боеве.

„Надявам се всичко да бъде наред. Противниците ще са двама руснаци, двама казахстанци, един азербайджанец, турчин и още двама в категорията при юноши старша. В нашия спорт е важно да се вземе първия мач. Единият от руснаците е световен и европейски шампион. Но мисля, че с тази подготовка и ако малко си повярва, Живко няма да има никакъв проблем срещу него”, каза за BurgasNews.com старши треньорът и личен наставник на нашия боец Васил Вълков.

„В тази категория състезателите са много бързи и силни, технични, много експлозивни и добре подготвени. Докато в по-тежките категории се разчита повече на техника и надиграване. Работим с точно определена цел, наблюдавахме мачове на световния и европейския шампиони. Отново ще повторя, важно е Живко да си повярва. Ако вземе и втория мач, мисля че няма да има никакъв проблем за световната титла. В спорта, знаете, е много важен късметът. И най-вече да няма контузии”, допълни Вълков.

Треньорът на нашия шампион сподели, че и на това световно се очакват да участват много състезатели в лоу кик. Преди 4 г., отново в Италия, на световното са били общо 2340 кикбоксьори /10 до 18 г./

„Досега всичко сме правили и ще продължим да правим за спорта и да представяме Бургас и България. Правим го от години от сърце и затова имаме световни вицешампиони и много първи места при юноши младша и старша възраст. Имаме над 15 световни титли, световни купи. Просто работим. Надявам се Живко да се представи добре”, изрази надеждите си старши треньорът.

Васил Вълков и Живко Гюров ще отпътуват за Италия в петък, 14 септември. Световното първенство ще се проведе от 17 до 23 септември в Йезоло, на 4 км от Венеция

снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three + 14 =