електронни цигари

Американските законодатели заявиха, че обмислят да наложат забрана на електронни цигари с вкус, след доклад, в който ръководителят на администрацията за храните и лекарствата (FDA) предупреди за „епидемия“ при подрастващите.

Агенцията е изпратила повече от 1 100 предупредителни писма и 131 глоби на търговци, които продават нелегално е електронни цигари и продукти свързани с тях на деца, предаде БГНЕС.

„Ние виждаме ясни знаци, че

използването на електронни цигари от младите е достигнало до епидемични равнища

и трябва да коригираме някои аспекти на нашата цялостна стратегия за преодоляване на тази ясна и настояща опасност„, заяви комисарят от FDA Скот Готлиб.

„Специално сме се фокусирали над електронните цигари с вкус. И сериозно обмисляме промяна в политиката, която да ни позволи да премахнем тези овкусени продукти от пазара“, каза още Готлиб. Очаква се данните от изказването на комисаря да бъдат публикувани в следващите месеци, тъй като FDA реши да ги направи публично достояние.

Според Вашингтон Поуст основните данни са от Националното младежко проучване за тютюнопушенето, което показва

75% увеличение при използването на електронни цигари сред ученици в гимназиите в 2018 г. спрямо 2017 г.

„Много внимателно използвам думата „епидемия“. Електронните цигари са станали една от най-опасните тенденции сред тийнейджърите“, добави Готлиб. „Притеснителната и увеличаваща се траектория на използване на тези продукти при младежите и пътя към зависимостта трябва да спрат“, каза още той.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви