Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн завоюваха сребърен медал в отборната надпревара, индивидуално, на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София.

В зала „Арена Армеец“ националният ни тим успя да събере сбор от изпълненията си 150.975 точки, с което заслужено спечели световната вицешампионска титла.

Припомняме, че четири съчетания изпълни Тасева, докато Владинова и Калейн играха на по три уреда. Съгласно регламента от десетте съчетания при формиране на оценката се взимат осемте най-силни резултата.

Това е първи медал за България в отборна надпревара на световно от 2001 година насам, когато Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлиана Найденова печелят бронз. За последно страната ни грабва среброто през 1995 година, когато Мария Петрова и Дияна Попова се преборват с конкуренцията.

Златото в отборната битка в София спечели Русия. Александра Солдатова, Дина и Арина Аверини успяха да натрупат сбор от 161.325. Бронзът е за Италия, чиито грации Александра Адурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо събраха 147.550.

По-късно тази вечер, от 19:00 часа, са финалите на лента и бухалки. На първия уред България ще бъде представена само от Боряна Калейн, докато на втория ще играят Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви