От министерството отчитат все по-малко нарушения на хотелиери и концесионери

Над 450 хил. лева глоби са били наложени това лято от Министерството на туризма. Това каза министър Николина Ангелкова по време на брифинг в Бургас, на който бяха съобщение резултатите от летния сезон в региона и страната до момента. От министерството отчитат все по-малко нарушения на хотелиери и концесионери, а туристическият бранш ставал все по-дисциплиниран. Проверките по плажовете щели да продължат до края на септември.

Тази година за първи път били правени и съвместни проверки с НАП и РЗИ, които довели до добри резултати

От 1 октомври ще стартираме прекратяването на 6 договора за отдаване на концесия – Елените 1, Равда, Бяла-централен, Градина(Созопол), Слънчев бряг – централен, Шкорпиловци и Обзор-Юг. Договорите биха могли да бъдат прекратени и на други места, в зависимост от това дали са отстранени установените нарушения по тях„, каза още Ангелкова.

От своя страна директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов заяви, че с около 50% са по-малко грабежите по Черноморието.

Само за Община Несебър, в чиято част е и Слънчев бряг, престъпленията били с над 30% по-малко от миналата година

„Джебчийските кражби са изключително много намалени, включително тези, които са били извършвани по алеите, използвайки веселото настроение на туристите от страна на престъпния контингент. Същото е и с противозаконното отнемане на МПС. В 3 града по Черноморието нямаме крадени автомобили„, каза още той.

Кметът на Приморско Димитър Германов също похвали доброто взаимодействие между институциите. „Нивото на работа беше на много високо ниво. Това вдига качеството на туристическия продукт и минимизираме сивия сектор. Точно той е този, който спира развитието на туризма. Ефект от проверките на институциите има и с промени в законодателството смятам, че ще стигнем до още по-добро ниво„, сподели още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five − two =