Тя определено е една от най-търсените актриси в Холивуд. Докато се радва на успеха на „Мисията невъзможна: Разпад“, Ребека Фъргюсън подписа договор за участие в няколко филма, между които новият „Мъже в черно“ и „Доктор Сън“ по Стивън Кинг. Тя е и избора на Дени Вилньов за главната женска роля в неговата дългоочаквана версия на „Дюн“.

Действието в култовия роман на Франк Хърбърт се развива в далечното бъдеще, в което хората могат да пътуват между планетите, а различните светове са управлявани от конкурентни феодални династии. Една от тези планети е Аракис, която е единственото място във вселената, където се добива подправката, която удължава живота и прави възможно междузвездното пътуване.

Именно тази подправка изостря напрежението между династиите за контрол върху планетата. Династията на Атреидите става жертва на заговор от династията Харконен. Наследникът Пол Атреиди успява да избяга, заедно с майка си и търси убежище сред свободните племена на Аракис, на които впоследствие ще стане лидер.

Тимъти Шаламей ще играе ролята на Пол, а Фъргюсън ще е в ролята на майка му лейди Джесика. Вилньов пише сценария, заедно с Ерик Рот и Джон Спейтс, а техен консултант е Кевин Дж. Андерсън, автор на последния роман за планетата Дюн. Очакваме скоро да научим и кога ще стартират снимките на новата суперпродукция.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви