С всеки ден страстите по оста „Черноморец”-„Нефтохимик” все повече се нажежават. Последният крайно неприятен инцидент сътвори треньорът на „Черноморец” Радостин Кишишев.

Почти пет минути след края на мача „Нефтохимик” – „Димитровград” /3:1/ и след срещата на неговия тим „Черноморец”-„Сокол” /4:0/, които се играха в един и същи час, той е нахлул в съблекалнята на „шейховете” и „посетил” за кратко реферите на срещата в съдийската им стая. За какво, не е станало ясно.

На излизане, пред онемелите от учудване футболисти, е нападнал словесно колегата си Диян Петков, който го е попитал „Тинка, какво правиш тук?”. В отговор на въпроса последвали обиди с нелицеприятни думи, както и „джудже мръсно”. Петков в крайна сметка запазил самообладание и напуснал съблекалнята.

Пред останалите треньори, съдиите обяснили, че Кишишев бил дошъл за футболни топки, изпратени от футболната централа. Те обаче вече били приети от бургаския шеф на футболния съюз Николай Желев, който беше на стадиона още преди началото на мача и дори остана да го гледа.

От ръководството на „Нефтохимик” запазиха мълчание по скандала. BurgasNews.com потърси за коментар изпълнителния директор Николай Тодоров, но той отказа да говори по случая.

От началото на първенството непримиримостта на единия отбор към другия се разраства, което е доста обезпокоително. Стигна се дотам, че „вмирисаната риба” на стадион „Лазур”, която май само един човек видя и помириса /защото в същия сектор имаше зрители, които спокойно седяха и чоплеха семки/, както и недоволството от организацията на мача „Нефтохимик”-„Черноморец” от първи кръг на Трета лига /одобрена с протокол от полицията/, доведоха до входиране на меко казано странна докладна за разглеждане в ОбС Бургас.

Тя е инициирана от група общински съветници, които настояват за свикване на общо събрание на акционерите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” АД, освобождаване на Съвета на директорите, избор на нов Съвет на директорите и определяне на представител на Община Бургас в Общото събрание на акционерите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“АД.

Сега от „Нефтохимик” имат възможността също да се жалват в отговор на действията на Радостин Кишишев, който, за разлика от феновете, е представително лице на „Черноморец 1919”.

2 КОМЕНТАРИ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви