Националите на България стартират днес участието си на световното първенство по волейбол за мъже, на което страната ни е домакин заедно с Италия (9-30 септември). Първият опонент на „лъвовете“ е тимът на Финландия. Двубоят е от 20:30 ч., в Двореца на културата и спорта във Варна, като ще бъде предаван пряко по БНТ.

„Това, което виждам в последните тренировки е, че момчетата са по-концентрирани и по-мотивирани в тренировката. Може би, вече усещат самия дух на световното първенство. А може би има и предстартова треска,“ сподели преди двубоя националният селекционер Пламен Константинов.

„Ние не сме имали такъв късмет за съжаление. Да играеш световно първенство вкъщи, пред собствена публика, ще ти се случи със сигурност един път в кариерата. Това е уникален час. Историческа отговорност са силни думи. Това би трябвало да е удоволствие за всеки един от състезателите. Ако успееш да използваш предимството на домакинството и подкрепата на публиката, може да останат най-паметните и запомнящите се мигове от участието ти в националния отбор,“ каза още Константинов.

Треньорът на Финландия очаква тежък мач срещу нашите Селекционерът Томас Самелвуо коментира:

„Голямо удоволствие и чест е да бъдем тук. Ще бъде такова и за феновете. Очаквам тежък мач с домакините от България, разбира се и страхотна публика и голямо волейболно парти. Ще се опитаме да ги поставим под напрежение. Първият мач винаги е много специален и ще се подготвим по най-добрия начин за него. Не гледаме другите отбори, в този момент гледаме да се концентрираме върху първата среща. Програмата ни е насочена към мача на откриването с България, защото след това ще имаме 4 дни да се подготвим за втория ни мач – срещу Куба. Сега гледаме за България, а после останалите”.

След откриващия двубой с Финландия българите се изправят срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Селекционерът Пламен Константинов заложи за първия мач на: Мирослав Градинаров, Добромир Димитров, Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов (капитан), Теодор Салпаров, Теодор Тодоров, Николай Пенчев, Николай Николов, Петър Каракашев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви