полиция

18 души са откарани в болница след тежка катастрофа на пътя Разград – Благоево, един от тях е с множество наранявания, съобщават от ОДМВР – Разград. Мъжът е в кома, а шофьорът на ТИР, който е закачил буса и е предизвикал катастрофата е задържан.

Тежката катастрофа е затворила пътя Разград – Попово около 10.00 часа днес.

Микробус „Форд Транзит“ със силистренска регистрация се е ударил челно в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души – пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всички 18 човека (с водача) са откарани в МБАЛ – Разград.

По първоначални данни от болницата един от пътниците е пострадал по-сериозно – има множество фрактури

Шофьорът на ТИР-а, П.С. на 48 години от Разград, не е пострадал. Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата.

При друга тежка катастрофа по-рано днес пострадаха мъж и дете

Инцидентът е станал на пътя Пловдив – Карлово. Състоянието и на двамата е тежко. След 06.00 часа днес е получен сигналът за възникналото пътнотранспортно произшествие по пътя между Черноземен и Долна махала между бус и каруца. Бусът е блъснал отзад движещата се необозначена каруца. Водачът ѝ на 59 години и придвижващото се в нея дете на 13 години са настанени в болница със сериозни наранявания. 58- годишният шофьор на буса е с отрицателна проба за алкохол. Причините за възникването на катастрофата се изясняват от служителите на РУ – Хисаря.

При друг инцидент ТИР се обърна на магистрала Хемус. Предполагаемата причина е шофьор, карал в насрещното движение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви