Дани Джеймс нот преби инвалид и наби още двама в хотел
Дани Джеймс Нот по време на довеждането му в съда в Несебър. снимка: бТВ

27-годишният английски турист Дани Джеймс Нот, който преби инвалид в коридора на 5-звезден хотел в Слънчев бряг на 5 септември, остава в ареста.

Това реши днес състав на Районния съд в Несебър.

Нот поиска да бъде освободен под парична гаранция от 10 000 лева

Адвокатът му Веселин Анестиев ще обжалва решението. По думите му, Джеймс за първи път постъпва така и няма обяснение за поведението си, тъй като не си спомня нищо. „Спомените му са до там, че е бил с майка си в някакво заведение, след което са с прибрали до хотела с такси, допълва още защитникът на англичанина.

По време на нападението, от което има видеозапис Джеймс Нот е във видимо нетрезво състояние, когато посяга на възрастния мъж

По думите на майка му, която била свидетел на грозната сцена, той и тя работели много в Англия, но тъй като алкохолът там бил скъп, използвали почивките в Сълнчев бряг за да пият много. Защитата на туриста твърди, че именно тя се е опитвала да усмири сина си.

Въпреки че при обиск в стаята му беше открита спринцовка, той отрича някога да е взимал наркотици. Младият турист заяви, че не помни нищо от вечерта на 5 септември и много съжалява за постъпката си.

След инцидента 27-годишният английски турист беше подведен под наказателна отговорност по бързата процедура за хулиганство и нанасяне на леки телесни повреди на трима души.

Англичанинът нападна в хотел в Слънчев бряг двама охранители, а след това преби възрастен шотландец. Според магистратите има реална опасност британецът да се укрие или извърши друго престъпление.

Майката на подсъдимия британец, която е станала свидетел на инцидента, е напуснала страната ни.

В съдебната зала присъстваха бабата и дядото на младежа

„Нищо не знаем. Бяхме на почивка в Слънчев бряг и не сме го виждали от Англия. Разбрахме, че е задържан. За какво, не знаем“, посочи дядото на момчето, а според баба му той е прекрасен човек. Дядото отрече Нот да взема наркотици, не пиел и алкохол.

МОТИВИ НА СЪДА ЗА ОСТАВАНЕТО В АРЕСТА НА ДАНИ ДЖЕЙМС

Дани К. е привлечен като обвиняем за две престъпления, извършени в условията на реална съвкупност, за това, че на 06.09.2018г., около 00:40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс „Виктория Палас“, до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И. Дани К. е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, чрез стискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, причинил на К. Р. лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

Районен съд – Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент, може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен. От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията“. Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани К. бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.

Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, а именно – наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан. Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване. След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда.

Районен съд – Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.

Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас

Ако бъде доказана вина, англичанинът може да бъде осъден до 3 г. лишаване от свобода.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви