Григорова, Чинев, Петров, Калоянов

43-годишният софиянец Николай Паскалев брутално изнасили 3 проститутки. Той е извършил 11 тежки умишлени престъпления, като последното изнасилване е в съучастие с друг мъж. Това лице е неизвестно и в момента се издирва. Сред 11-те престъпления са три отвличания, три противозаконни лишавания от свобода и три грабежа. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение и за бладство.

Мъжът е задържан за 72 часа. Прокуратурата има искане за постоянен арест

Мярката се очаква да бъде гледана в БОС, в 14.00 ч.

Инцидентът беше оповестен на брифинг с участието на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, заместник- апелативния прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Бургас Йовита Григорова, административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев и старши комисар Калоян Калоянов – Директор на ОДМВР – Бургас.

Отвличанията са станали това лято – на 22.06., 08.08. и 30.08.

Николай Паскалев отвлякъл, изнасилил и ограбил златни накити и пари от три проститутки. Той ги питал дали работят самостоятелно или имат сводник. Отговорът бил отрицателен и това вероятно е развързало ръцете му. Жените, на възраст 22, 24 и 25 години, не са от Бургаска област. Те проституирали в района на заведението „Ханска шатра“, около Слънчев бряг.

При първите две изнасилвания Николай е бил сам, а при третото имал и съучастник. Мъжът и „колегата“ му действали особено жестоко. Те завличали жените в гориста местност, нанасяли им побой, изнасилвали ги и ги ограбвали. Две от изнасилванията са станали за часове.

По особено жесток начин е постъпил Николай Паскалев при третото изнасилване. Той вързал жертвата за ръцете и краката със свински опашки и я завлякъл в гората. След това я закарал в обитавана от него къща в с. Приселци. Държал я от следобед до сутринта на следващия ден. След изнасилването, на сутринта я накарал да изчисти къщата и с маска на главата я пуснал да си ходи, като я оставил в съседно село.

Като изключително отвратителни деяния разследващите определиха случаите. Мъжете взели личните карти на проститутките и записали данните им, с предупреждение, че ще им се случи нещо страшно, ако проговорят пред полицията. Те извадили и изхвърлили сим картите от телефоните им, за да не могат да се обърнат за помощ.

Изключителен цинизъм, граничещ с нечовешкото – така определи прокурор Чинев случилото се

Николай Паскалев е бивш затворник – лежал за грабеж, кражба и умишлено укривателство на открадната кола. Към момента не дава никакви обяснения и отказва да съдейства.

За тежи умишлени престъпления, извършени с особена жестокост, изнасилвачът го грози затвор от 7 до 15 години

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви