Станислав Дюлгеров на снимката е първият вляво

Приказката за родния талант – Станислав Дюлгеров, в големия футбол продължава. Следващият етап от развитието на 15-годишния бургазлия ще бъде в школата на холандския „Твенте”. Той ще играе при юношите до 17 г., които се състезават в местната дивизия. Преди това българският полузащитник се обучаваше в немското спортно училище „Щадлон”, което е свързано с „Шалке 04”.

Интерес към нашето момче имаше от „Кьолн” и „Шалке 04”

„Избрахме Станислав да продължи развитието си в „Твенте”, въпреки интереса на други отбори като „Кьолн” и „Шалке”, заради глобалния проект, който предложиха холандците и съчетава изискванията ни за футболно развитие, образование и близост до семейството, което живее в Германия. От друга страна холандският клуб е известен с добрата си работа с подрастващите, както и с футболната философия, която изповядват и допада идеално на техничен играч като Станислав. Много важна точка е, че той ще продължи образованието си в международно англоезично училище, което е осигурено от „Твенте”. След като тези детайли бяха уточнени, решението беше да приемем предложението на „Твенте”. Вече можем да му пожелаем успехи през новия сезон“, каза пред БТА мениджърът на 15-годишния левичар Антъни Раво, агент от компанията Скаутинг тийм.

Станислав вече направи своя неофициален дебют за бившия отбор на Николай Михайлов в контролата срещу една година по-големите юноши на „Валторп” (Германия).

Станислав Дюлгеров е роден в Бургас на 23 август 2003 г.

Преди три години полузащитникът от школата на „Черноморец” стана част от академията на английския „Арсенал”. Година по-късно, през ФИФА им забранява да го регистрират и използват в мачове, след като процедурата по Брекзит е задействана.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви