Силен трус удари Япония след Джеби

Трусът порази Япония в момент, в който тя се възстановява от преминаването на урагана Джеби, отнел живота на 11 души

0
43

Двама души са загинали, а над 100 са ранени в резултат на силното земетресение, ударило остров Хокайдо, Япония, предаде ТАСС. Близо 40 души са в неизвестност.

Малко по-късно бе съобщено, че в клинична смърт са шестима души, пострадали при мощното земетресение на остров Хоккайдо в Япония. По информация на телевизия NHK още 33 души се смятат за изчезнали.

Затворено летището Нов Титос, отменени са всички полети.

Трусът с магнитуд 6,7 е станал в 3,12 ч. местно време

Епицентърът бе в окръг Ибури, на дълбочина 37 километра на остров Хокайдо. Трусът е предизвикал разрушения и свлачища в населени места на острова.

Земетресението предизвика и спиране на тока из целия остров Хокайдо. Близо 3 милиона домакинства останаха на тъмно. Избухнаха и няколко пожара. Спирането на тока стана причина и атомната централа Томари да изгуби външното си захранване, при което се наложи включване на аварийното захранване.

25 000 военни от силите за самоотбрана са хвърлени в операциите по ликвидиране на последиците от труса. В град Ацума трусът е предизвикал свлачище, което е погребало къщи и пътища. Именно там са издирваните хора.

След първия трус имаше серия от вторични трусове и още едно силно земетресение

Трусът порази Япония в момент, в който тя се възстановява от преминаването на урагана Джеби, отнел живота на 11 души.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here