Любов зове жените: Бий мъжете!

Рускиня отива на съд заради възгледите си относно силния пол, информира Newsru.com. Следователите от Омска област образуваха наказателно дело срещу 31-годишната кандидатка на филологическите науки Любов Калугина. Тя е заподозряна в „разпалване на ненавист към мъжете и в унижаване на тяхното достойнство“, се казва в мотивите на разследващите.

Основание за повдигнатите срещу Калугина обвинения станали нейните публикации и постове в социалните мрежи

Предварителната проверка по случая продължила година и половина, като в крайна сметка следователите се спрели на 12 поста на Любов в социалната мрежа „ВКонтакте“, които залегнали в основата на обвинението, пише „Город55“. В един от постовете тя пуснала кадър от филма „Селото на глупаците“, на който се вижда жена с тиган, и поставила подпис: „Бий мъжете – спасявай Русия!“. Пресата пише, че филоложката е известна като отявлена феминистка, която често публикува изображения и текстове, осмиващи взаимоотношенията между половете. Самата Калугина не се признава за виновна и дори съзира „дискриминация в действията на Следствения комитет“. „Аз много пъти съм подавала жалби срещу интернет ресурси, разпространяващи явна ненавист към жените. Без резултат. Това, което се случва сега с мен, е очевиден случай на сексистки двойни стандарти“, коментира филоложката, цитирана от агенциите.

Любов няма намерение да се отказва от феминистките си възгледи и продължава да вини мъжете за всички женски беди

Подсъдимата е убедена, че представителките на слабия пол не могат да изградят пълноценна професионална кариера заради неплатения домашен труд. „Всеки мъж има някаква изгода от тази система, затова е виновен за угнетяването на жените“, категорична е Калугина. В нейна подкрепа вече тече подписка, като в мотивите на петицията се казва, че „вместо да издирват реални престъпници, следователите се занимават с интернет публикации със 100-годишна давност“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − 8 =