„Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи”, каза вицепремиерът Валери Симеонов. Симеонов осъди поведението на Борисов и уволнението на кадри, които с години са градили авторитета си заради недоказана вина по случая с трагедията край Своге. Той критикува премиера и заради нарушаването на точка 6 от коалиционната програма.

„Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения”, заяви Валери Симеонов. Той заяви, че НФСБ няма да подкрепи оставките.

Според Симеонов има кампания срещу него и партията му в медиите, а правителството удовлетворява исканията на „маргинални“, както ги нарече Симеонов, групи, които протестират по площадите.

Той обяви, че още на първото заседание с коалиционните партньори ще постави въпросите за кадровите промени, бойкота на предложенията на НФСБ в парламента и политиката като цяло в коалицията. Той обяви, че ако тези неща продължават, ще се свика ново събрание на ИК на НФСБ, за да се реши дали партията да напуснекоалицията и управлението.

„Част сме от коалицията само, за да реализираме програмата и обещанията си“, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − 5 =