Министърът на българското председателство и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството даде първи коментар по темата за катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души, и съответно за състоянието на пътя.

„Споделям мнението на премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат разследвани всички отговорни лица и институции, участниците в процеса през всички периоди”, каза Павлова, която присъства на Международна конференция за Западните Балкани в София,

„Напълно вярвам на Прокуратурата и разследващите органи. Не е добре да коментирам, нека ги оставим да разследват и да се произнесат. Не е редно ние да се произнасяме кой трябва да понесе отговорност. Компетентните органи са тези, които да кажат кой и по какъв начин да понесе отговорност“, обяви Лиляна Павлова, цитирана от „Фокус“.
Тя обясни, че проектът за пътя, на който стана инцидентът, е сложен и се изпълнява по правилата на Европейската инвестиционна банка и по други условия.

Попитана работила ли е с фирмата, която е ремонтирала пътя, министърът посочи: „Тези коментари са извън контекста, нека да разследват. Вярвам, че Прокуратурата и разследващите органи ще направят пълен анализ и проверка. Ще проследят всички законови изисквания и нормативи. Това е най-важното, което трябва да се направи. Наистина трагедията е ужасна. Поднасям съболезнованията си на близките на загиналите“, каза още Лиляна Павлова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × 4 =