Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Денислав З. и Саид Б. Те са обвинени за това, че на 30.08.2018г. около 22.00 часа на ГКПП Малко Търново от Република България за Република Турция на трасето за обработка на изходящи леки автомобили и автобуси посредством – лек автомобил марка „Форд“, в съучастие като съизвършители направили опит да пренесат през границата без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери. Това са препарати, електронни цигари, течност за електронни цигари, хард дискове и др., всички стоки на обща стойност 98 515лв.

Деянието е останало недовършено поради извършена щателна митническа проверка от служители на Митница – Бургас при Митнически пункт – Малко Търново.

За това тежко умишлено престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 3г. до 10г., „глоба“ от 20 000лв. до 100 000лв., отнемане на предмета на контрабандата в полза на държавата и отнемане в полза на държавата на превозното средство, послужило за превозване на стоките.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + seventeen =