С нов треньор и пет нови попълнения стартира предсезонната подготовка на представителния тим на БК „Черноморец”. В спортна зала „Бойчо Брънзов” 11 баскетболисти, водени от новия си треньор Йордан Колев, провеждат тренировки.

Както вече е известно, асистентът на националния селекционер Любомир Минчев в мъжкия баскетболен отбор – Йордан Колев смени ЦСКА с БК „Черноморец”.

Новият наставник пристига в Бургас с няколко момчета, с които е работил в червения клуб. Това са Робърт Илиев, Георги Кендеров и Ангел Димитров. Поради здравословни причини на по-късен етап ще се присъединят още двама баскетболисти, съобщи за BurgasNews.bg Йордан Колев. Това са Александър Ангелов и Анди Франсис, който обаче ще остане клай морето до нова година. След като столичният клуб прекрати дейността си в мъжката „А” група поради финансови причини, заедно със своя треньор те са приели поканата на председателя на БК „Черноморец” Васил Стоянов да станат част от тима.

В състава има 22-годишен украинец, привлечени са и Паулин Жардим, играл последно в „Академик”/Пд/, и Кирил Кирилов огт „Академик” /Благоевград/. От Бургас засега със сигурност има само две момчета – Стоянов и юношата на БК „Делфин” Николай Георгиев.
„В ЦСКА предварително заплануваният проект не можа да се осъществи по финансови причини, а момчетата, които преминаха в мъжката възраст и трябваше да подпишат договори с клуба, нямаше къде да продължат. В Бургас, в лицето на Васил Стоянов, потърсиха мен и момчетата най-вече и беше въпрос на време дали те искат да станат част от „Черноморец”. Надявам се да поставим основата, върху която да се надгражда, и да се върне нивото на бургаския баскетбол, такова, каквото го знаем преди години”, каза Йордан Колев.

Опитни и водещи играчи в състава няма да има. Основното ядро на отбора ще бъдат именно баскетболистите на ЦСКА. В движение ще се търси център.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви