Всяка година Община Бургас традиционно организира Европейска седмица на мобилността с цел да представи и популяризира пред гражданите и гостите на града алтернативните начини за придвижване в градска среда.

Мероприятието тази година ще бъде открито на 16-ти септември, неделя, в 13 ч. с бегачиски фестивал на площад „Тройката“. В рамките на събитието ще станете свидетели на атрактивни спортни демонстрации, ще изпробвате алтернативни методи за придвижване и ще имате възможност да посетите шатри с разнообразни стоки на различни изложители. В късния следобед ще бъде поставено началото на бягане в три дистанции – 1,5 км, 5 км и 10 км. Всички желаещи могат да се включат в своеобразната туристическа обиколка на града, за да му се възхитят по различен начин – чрез бягане. По-дългите трасета ще разкрият пред вас Морска гара – Бургас, емблематичния за града Мост, Пантеона, както и Културен център „Морско казино“, с гледка към целия Бургаски залив.

И не забравяйте – най-трудно е да застанете на старта, затова предизвикайте себе си и станете част от бегаческия фестивал „Бургас Рън“.

Повече информация и как да се регистрирате за участие в събитието можете да намерите ТУК .

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 − one =