Бургаският клуб по водна топка „Черноморец” има три представителки в националния отбор на България, – девойки до 19 г. В групата от 12 състезателки остават 14-годишните Росица Желязкова и Стела Димитрова, които са най-малките по възраст в състава. Част от националния тим е и с година по-голямата от тях вратарка в „Черноморец” Александра Ненова.

В отбора преобладават състезателки от шампиона „Ботев 2000” /Враца/. От столичните клубове представителката е една, а от морските единствено „Черноморец” има националки. В разширения състав по-рано бяха извикани общо 23 ватерполистки.

Бургаските момичета са вицешампионки със своя тим „Черноморец” при девойки до 17 г. Освен това те са и част от женския отбор на клуба, с който през изминалия сезон спечелиха бронзови медали в първенството на страната и в турнира за Купа България.

За крехката си възраст ватерполистките ни натрупаха сериозен опит от участията си с „Черноморец” в международни турнири. Вложеният труд и време от страна на състезателки, както и неуморната работа на треньора Петър Йонов, дават своите видими резултати, което е капитал не само за бургаската водна топка, но и за българската женска водна топка.

Съставът девойки U19 продължава подготовка за участие в Европейското първенство, което ще се проведе в Мадейра от 8 до 16 септември т.г. Вторият лагер на българките е от 27 август до 3 септември в Сандански. Отборът ни ще отпътува за португалския остров Мадейра на 7 септември.

Миналия сезон девойките на България се класираха на 11 място в първенството на Стария континент.

Състав на националния отбор България за Европейското първенство за девойки до 19 г.:
Хелена Христова /Ботев 2000/ вратар; Александра Ненова /Черноморец/ вратар; Патрисия Ефтимова /Ботев 2000/ вратар; Рени Руменова /Ботев 2000/; Катрин Стефанова /Ботев 2000/; Михаела Нанева /Локомотив/; Росица Желязкова /Черноморец/; Стела Димитрова /Черноморец/; Хрисияна Христова /Ботев 2000/; Мелани Христова /Ботев 2000/; Виктория Минчева /Ботев 2000/; Ива Джунова /Ботев 2000/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви