Живко Табаков

Общинският съвет в Бургас отхвърли предложението на Живко Табаков да се създаде временна комисия за изработване на Проект на Наредба за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности. Табаков се мотивира в залата, че през последната година имало много дебати за сегашната наредба и са били правени много опити за промени е нея.

Този мандат ще си отиде и ние няма да сме създали реални условия за малкия бизнес. Предлагам комисия от 13 човека, в която да има представители от всички политически партии. Смята в нея да има и представители на НПО, както и 4 човека от администрацията. Желанието ми наредбата да бъде изготвена до края на годината„, каза Табаков.

Георги Дражев му отговори, че желанието му е добро, но пътят бил погрешен и това било причината да гласува против предложението. „Тези НПО-та си мълчат и подкрепят незаконните текстове в наредбата. Местата са запазени за едни и същи хора, а администрацията е притисната от всички страни. Комисията ще повтори грешките на предходната такава„, сподели той.

Ще подкрепя докладната, защото съм „за“ да се работи, но тези 13 човека са много. Желая ви успех с тази инициатива, но вече вървях по този път и смятам, че нова наредба не може да бъде изготвена. Трябва да сменим 2/3 от текстовете, което ми се струва невъзможно. В комисията не можем да сменим нищо, което се е случвало досега„, каза от своя страна Димитринка Буланова. Тя заяви, че лично няма да участва новата комисия, защото била наясно с работата в нея.

Не вярвам, че не можем да променим наредбата. Смятам, че нещата могат да бъдат работещи и така ще има диалог с бизнеса в града„, отговори Табаков. „В момента има работеща комисия, която работи по наредбата, за мен докладната не е формулирана правилно“, изрази недоволството си Красимира Маркович. Тя поиска и прекратяване на дебатите, което изненадващо бе прието от мнозинството от ПП ГЕРБ.

Така ОбС влезе в сложен казус, защото трябваше да бъде гласувано за докладна, за която не можеше да вкарат нужните детайли, като избор на членове в комисията и неин председател. В крайна сметка съветниците гласуваха за докладната в цялостното й състояние и не я приеха, като не й достигнаха само 2 гласа за нужните 26.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви