Аквапаркът край Равадиново е затворен от данъчните инспектори на НАП. Това потвърди пред BurgasNews Христо Узунов от пресцентъра на агенцията. Причина затварянето е неподаване на информация за извършените продажби на аквапарка към софтуерната системата на НАП. Атракционът е наблюдаван дълго време и инспектори са установили извършените нарушения.

Кампанията на НАП по морето продължава с пълна сила вече цяло лято.  От началото на кампанията досега са осъществени общо над 8900 проверки, като запечатаните до този момент обекти са 210.

От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство използват също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви