Таксите, събрани за ползване на стаи в общежитието към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ще остават в сметката на училището и с реализирания приход ще се завишава бюджета на гимназията. Това предложение е отправил кметът Димитър Николов в докладна записка до Общински съвет-Бургас.

С откриването на учебната година през септември 2018 г. ще стартира и дейността на общежитието към гимназията, чието функциониране е съобразено с необходимостта от настаняване на записаните в него ученици, които живеят извън град Бургас.

Според Николов целесъобразно е със средствата от събраните такси да бъде завишен бюджета на гимназията със средствата от събраните такси и с оглед на факта, че ще осигури нормалното протичане на дейностите по обезпечаване на учебната дейност и другите съпътстващи дейности, без това да води до дефицит в бюджета на училището.

Припомняме, че на заседанието на ОбС-Бургас през следващата седмица ще трябва да се определят и таксите за стаи в общежитието. Предложението на администрацията е 130 лева да струва месечен наем на апартамент в луксозното общежитие на IT училището. Наемът на самостоятелна стая месечно е 60 лв., двойната стая е 50 лв., а тройната стая 45 лв.

Корпус-общежитие в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/2019 година разполага с 28 стаи, от които 12 единични стаи, 5 стаи с 2 легла, 2 стаи с 3 легла, 2 стаи за хора с увреждания, 1 апартамент, обща кухня – 2 бр., перално помещение – 2 бр., стая за самоподготовка – 2 бр. и общ леглови капацитет 34 легла.

Стаите са разположени на втори и трети етаж на общежитието. За следващата учебна година предстои да бъдат ремонтирани първи и четвърти етаж.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви