Странен – така определи начина, по който Регионалната здравна инспекция в Бургас избира заведенията, които да проверява, Веселин Борисов от Асоциацията на заведенията.

В специално интервю за телевизия Европа, той постави отново въпросите, изпратени до Министерството на здравеопазването, на които все още няма отговор. Според него принципът на подбор на структурата е неясен, откакто в проверките по Черноморието се намеси вицепремиерът Валери Симеонов.

Той не е наблюдаващ вицепремиер в този отрасъл. По такъв начин, защо той се намесва в цялата тази работа така и не беше получен отговор на този въпрос. И ние един от въпросите, които сме задали към министър Ананиев е този, който Вие повдигнахте, а именно дали са предприети превантивни мерки, за да не се превърнат РЗИ-тата в оръжие за разчистване на сметки и тормоз на бизнеса. Когато на конкретни заведения има десетки протоколи за проверки без нарушения, а има заведения, в които не са проверени дори веднъж за последните три години“, каза Борисов.

Той бе категоричен, че непрестанните проверки се отразяват негативно на бизнеса. „Първо те ограничават спокойствието на клиентите. След това се напряга персонала по всякакъв възможен начин. След това самите проверки, които са постоянни, трябва да има някакъв лимит“.

Според него освен лимит на проверките, трябва да има и ограничения в мандата на директорите на РЗИ. Борисов апелира и за промяна в начина на проверки по заведенията и хотелите, извършвани от МВР. По неговите думи това намалява желаещите да посещават родните курорти, заради неудобството въоръжени униформени мъже да им искат лични карти и да претърсват автомобилите им.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви