Спецпрокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на вицепремиера Валери Симеонов срещу Министерството на туризма, ръководено от Николина Ангелкова, за плажните дискотеки в Слънчев бряг, съобщиха в. „24 часа“ и агенция „Фокус“. Временният ръководител на специализираната прокуратура Даниела Начева не бе открита от „Дневник“ за коментар.

Според прокурорите основания за започване на разследване няма, защото липсват данни за извършено престъпление от страна на ведомството, което да е в компетенциите на специализираното обвинение, нито и за каквото и да било престъпление от общ характер.

В сигнала си Валери Симеонов твърдеше, че министерството на Ангелкова незаконно е дало категории на пет плажни дискотеки в черноморския курорт. Според вицепремиера заведенията нямат място на плажа, тъй като не са временни постройки. Преди да сезира държавното обвинение, Симеонов твърдеше пред медиите, че от петте дискотеки идвал наднормен шум. Това обаче не бе споменато в сигнала му до прокуратурата, който е само срещу категоризацията на заведенията.

Валери Симеонов сезира спецпрокуратурата в началото на летния сезон. Малко след това строителният контрол съвместно с Министерството на туризма и с геодезисти направиха проверка на същите плажни заведения и установиха, че THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM са законни постройки. Причината – конфигурацията, която заемат, и мястото, на което са разположени, съответстват на схемата, утвърдена от министъра на туризма и главния архитект на Несебър.

При действията си министърът на туризма не е допуснал нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, нито на други закони, е заключението на спецпрокуратурата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 + 11 =