„Има системни проблеми в този бизнес. На нашия малък пазар има над 40 лицензирани компании, които са твърде много, и те работят в силна конкуренция, което води до сваляне на цени и появяване на рискови играчи. Логично е да има още фалити.“ Това прогнозира пред bTV председателят на борда на директорите на ЗК „Надежда“ Виктор Серов. Лицензът на тази компания беше отнет от Комисията за финансов надзор.

По думите на Серов това е станало неправомерно. Серов отговори на твърденията на бившия зам.-председател на КФН Ралица Агайн, че въпросното дружество е „извършвало агресивна дейност в Италия“ и са сключили застрахователни полици за над 1 млрд. евро, а нямат достатъчен финансов резерв.

„Лицензът ни беше отнет с измислени основания – „Надежда“ беше преуспяваща компания с резерви. Успяхме да пробием на един силно конкурентен пазар като италианския. Една година по-късно сме разплатили всичките си клиенти“, каза Серов.

Той обясни, че клиенти на компанията са били Министерство на отбраната, Министерство на финансите, Български пощи, АЕЦ „Козлодуй“ и ЧЕЗ. „Нашият лиценз беше отнет, защото успяхме, а не защото имахме финансови проблеми. Бяхме ударени от тези, които не успяха там, където ние можем. Мога да го докажа с факти“, допълни директорът на дружеството.

Серов посочи, че неговата компания не може да се сравнява със ЗК „Олимпик“, защото година след отнемането на лиценза им, всички полици са изплатени.
segabg.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen − sixteen =