Златни медали от първите изпитания в международния турнир по конен спорт за Купа Бургас спечелиха жокеи от бургаския клуб „Хан Крум”.
Две първи места при юноши и девойки до 14 г. в Х паркур и понита на изпитание №12 височината от 60 см преодоляха кон Добрина с жокей Деница Караушева и Тревиз с жокей Димана Джампалска и двете от ККС „Хан Крум”.


При жените златен медал извоюва Елена Гарова с кон Годър III, а съотборничката й от бургаския тим Виктория Манолева с кон Индиана Първа се окичи с бронза.
Миналогодишният носител на Купа Бургас Антон Дацински от „Студенец” се класира втори с кон Джесика при мъже в изпитание №15, 6-годишни коне и по-възрастниз. Първи тук стана Владимир Спасов с Аполон от „Тракенен”.


При аматьори Любов Бурова от „Хан Крум” се нареди на 7 място. Победителка в надпреварата 4-5 г. коне /деца, аматьори/ е Ивайла Каменова с Корида от „Вършец 2014”.


При юноши и девойки до 14 г. златото извоюва Ирмак Мермер с Монтерей, среброто спечели Рая Порточанова с кон Кокона от „Симеон Велики”. Деница Караушева е десета. Светлозар Славчев от „Екуестре” грабна първото място при мъж с кон Каприз.
Осмото издание на международния турнир се провежда на конната база в парк „Езеро”. На състезателния плац своите умения демонстрират опитни жокеи с над 120 състезателни коне от 24 клуба, членове на БФКС /Българска федерация по конен спорт/. Националният турнир се журира от Димитър Генов.


Турнирът за Купа Бургас бе открит официално вчера от кмета на община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, председателят на БФКС д-р Крум Рашков, председателят на Комисията по спорт към общината Калчо Белов, ген. секретар на федерацията и паркур майстор Теодор Шейтанов и др.
Общият награден фонд на турнира е 16 000 лв., осигурен от община Бургас. Предвидени са и предметни награди, осигурени от генералния спонсор.


„Купа Бургас“ се провежда за осма поредна година с подкрепата на Община Бургас

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви