2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна група при проверка в постройка, стопанисвана от юридическо лице, в бургаския квартал Долно Езерово.

Проверката е извършена още 09.08.2018 г. в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието, но за нея се съобщава едва днес. По време на проверката в сградата, стопанисвана на юридическо лице, където е регистриран и казан за ракия, митническите служители откриват в отделно от него помещение на приземния етаж голям брой ПВЦ бидони с вместимост по 120 литра. Установено е, че бидоните са пълни с жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, с общо количество 2600 литра. Измереното на място алкохолно съдържание на продукта е 40% vol. Документи, удостоверяващи плащането на акциз за алкохола по Закона за акцизите и данъчните складове, не са представени.

Алкохолът е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 11 000 литра нелегален алкохол е иззет от екипи на митнически мобилни групи при проверките в района на Черноморието, които започнаха от началото на месец юли и ще продължат през целия туристически сезон.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви