Изключително голям успех на Държавния личен отборен шампионат на писта за юноши старша възраст постигна един от асовете на бургаския колоездачен клуб „Черноморец”. Пет шампионски титли и два бронзови медала в индивидуалните дисциплини извоюва Иво Тофтев.

На завършилото на „Колодрума” в Пловдив първенство на България, нашият колоездач елиминира конкуренцията и се окичи със златото на „3000 метра индивидуално преследване”, „Скрач”, където първи преодоля 40-те обиколки, „Елиминация чрез отпадане”, „1000 метра от място” и „Омниум”. Така Иво демонстрира своята многостранност в уменията си и оправда очакванията на своя личен треньор.

В допълнение възпитаникът на Тодор Ангелов се окичи и с два бронзови медала. Той се класира трети в дисциплините „Темпови обиколки” /30/ и „Издръжливост по точки”.

„Очаквах това класиране, очаквани бяха и времената, които Иво записа на 1000 и 3000 метра. Няма как да не съм доволен. Трудът, който той полага, се възнаграждава с постижения. В началото на сезона представянето на Тофтев беше колебливо, тъй като заради контузията в коляното пропуснахме част от подготовката. Още му липсва сила, но той е дисциплиниран състезател и не пропуска тренировка, независимо, че е ученик в Английската езикова гимназия. При него оправдания от рода „на училище съм”, „имам да уча” – няма. Когато човек има цели, винаги ще намери време да ги постигне”, сподели треньорът на шампиона Тодор Ангелов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви