Наложената парична гаранция на Бенчо Бенчев е в размер, който е напълно съобразен с имущественото му положение. Това каза на извънреден брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургаспрокурор Георги Чинев, който даде разяснения по повдигнатите обвинения.

На г-н Бенчо Бенчев са му предоставени 15 дни да внесе нужната сума. Също така му е забранено да напуска страната, без разрешение от наблюдаващите прокурори„, каза още прокурор Чинев.

Районната прокуратура в Бургас повдигна две обвинения на Бенчев: за укриването на Димитър Желязков – Митьо Очите и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Боеприпасите са открити в спалнята на Бенчев – 57 броя фабрични патрони 7,62×39 мм., за които е установено, че не е имал разрешение. Това е и по тежкото обвинение, за което Бенчев може да получи присъда от 2 до 8 години затвор.

По-рано днес Бенчев се яви в прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинение. Той бе категоричен, че не приема обвиненията за укривателство, а срещата му Димитър Желязков-Очите била случайна. „Очаквам следствието да бъде обективно. Не съм нарушавал законите, невинен съм, чувствам се омерзен„, каза той пред медиите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × two =