След успеха в Белгия, Динко Динев започна с победа участието си в силния международен турнир до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Реннинген (Германия). Националът в ТК „Авеню” играе в схемата под №6. В първия кръг бургаското момче победи с 6:1 6:4 Дориян Лей от Франция. Във втория кръг Динко Динев ще се изправи срещу Еди Шмид от Германия. Съотборникът му в националния тим Александър Николов ТК „Диана” отстъпи с 5:7, 0:6 на Лука Хименез от Германия.

При девойките Катерина Димитрова /ТК Локо 98/ е поставена под №1 в схемата и ще започне директно от втория кръг. Димитрова ще стартира срещу представителката на домакините Леони Шондилмайер.

Динев и Димитрова са част от отбора на ITF и Тенис Европа. Отборите са съставени от четири девойки и четирима юноши. Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис, съобщиха от родната централа. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири в Европа, под ръководството на официален треньор на ITF.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.

Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Топалова беше част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви