Вече са факт първите две заведения по Черноморието, затворени заради шум. Това са „Какаов плаж“ в Слънчев бряг и бийч бар „Хедон” в Каваците, които вече не работят 4 ден. Вицепремиерът Валери Симеонов заяви на брифинг в Бургас, че не ставало дума за негова вендета към дискотеките, а за непрекъснати нарушения и озвучаване на открити площи.

РЗИ са установили концерти с по няколко хиляди участници, като е разпоредено спирането на звука, но това е било отказано. Въпреки предписанията двете заведения са продължили и това е довело до затварянето им.

Опитваме се да въвеждаме ред. Продължаваме да действаме и в началото на лятото извършихме показна проверка, с която показахме, че законите трябва да се спазват. Въпреки нея и предписанията, оказа се, че някои субекти продължават да газят закона. Това наложи допълнително проверки и имаме първите два случая, при които имаме спиране експлоатацията на обекти, заради неспазване изискваният закона за шума в околната среда„, каза Симеонов.

Вицепремиерът дори беше още по-краен и заяви, че за него проблемите със шума са „новата чума на XXI век“. Областният управител Вълчо Чолаков и директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров също присъстваха на брифинга. От началото на лятото в РЗИ са постъпили множество сигнали за нарушаване на тишината. До днес те са издали 84 предписания, 6 акта за административни нарушения и 22 заповеди за спиране на озвучаването след 22:00 часа.

Започваме да прилагаме закона в пълната му сила и дирим отговорност от всички, които са отговорни„, категоричен бе д-р Паздеров. Двете заведения Какаов плаж и Хедон ще останат затворени до отстраняването на обстоятелствата за нарушаване на закона.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви