130 лева ще струва месечният наем на апартамент в луксозното общежитие на IT училището. Докладна с предложението от администрацията цени вече е входирана в Общински съвет-Бургас, като освен апартаменти в корпус-общежитие се предлагат още три вида стаи – стаи с две легла, стаи с три легла, самостоятелни стаи. Наемът на самостоятелна стая месечно е 60 лв., двойната стая е 50 лв., а тройната стая 45 лв.

Корпус-общежитие в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/2019 година разполага с 28 стаи, от които 12 единични стаи, 5 стаи с 2 легла, 2 стаи с 3 легла, 2 стаи за хора с увреждания, 1 апартамент, обща кухня – 2 бр., перално помещение – 2 бр., стая за самоподготовка – 2 бр. и общ леглови капацитет 34 легла.

Стаите са разположени на втори и трети етаж на общежитието. За следващата учебна година предстои да бъдат ремонтирани първи и четвърти етаж.

Настанените в общежитието ученици ще използват общите помещения – кухня, перално помещение и стая за самоподготовка, безплатно.

Държавният образователен стандарт за издръжка на един ученик в общежитие е в размер на 1 437 лв., за издръжка на група в общежитие – 8 016 лв. и за институция – 19 000 лв. Разходите за издръжка на дейността включват обезпечаване на общежитието с педагогически и административен персонал, разходи по поддръжка на сградата и дейността и разходи за консумативи.

Предполагаемият общ размер на разходите за общежитието е 89 340 лева, а предполагаемата държавна субсидия, която може да бъде осигурена от началото на 2019 година е 75 874 лв.

Настоящите месечни такси са определени на база на предварителните разчети и необходимият допълнителен ресурс за нормалното функциониране на общежитието към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × three =