ОДМВР съобщи още данни от проведената мащабна специализирана полицейска операция за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества или други, нарушаващи Закона за движението по пътищата. Операцията е обхванала всички морски районни управления, с акцент общините Созопол, Приморско и Царево. Проведена е  за периода от 19.00 ч. на 09.08. до 04.00 ч. 10.08. На 11 плаващи полицейски пункта са проверени общо 239 МПС и 287 лица. За употреба на алкохол са проверени 173 водачи, като са установени общо три случая за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Общо са установени 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 с фиш. По време на операцията са отнети шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три МПС, собственост на нарушителите.

По линия на пътния контрол са образувани пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила / две в Приморско, 2 в Несебър и 1 в Средец/ и 6 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества / 2 в Приморско, 3 в Несебър и 1 в Созопол/ :

На 09.08. около 04.10 ч. в кв. «Чайка» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка лек автомобил «Пежо 607», със софийска регистрация, управляван от 26-годишния Б.З. от София, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.06 промила. Б.З. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 04.10 ч. в района до бензиностанция «Петрол» в Несебър, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Опел астра», с русенска регистрация, управляван от 22-годишната И.Й. от Русе, като констатирали, че същата шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. И.Й. е задържана с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 05.30 ч. срещу х-л «Заря» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген», с благоевградска регистрация, управляван от 27-годишния С.М. от с. Скръд, обл. Благоевград, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,81 промила. С.М. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 09.50 ч. на пътя Приморско – Бургас, в района на км. 42, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 26-годишния Я.Г. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Я.Г. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 14.30 ч. в района до созополския хотел «Калисто», служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка «Рено Туинго», с бургаска регистрация, управляван от 29-годишния Т.Я. от Карнобат, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Т.Я. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 19.20 ч. на ул. «Съединение» в Приморско, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Опел Астра», с плевенска регистрация, управляван от 32-годишния Т.Т. от Плевен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,36 промила. Т.Т. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. в района на кръстовището на улиците «Бриз» и «Васил Левски» в Приморско, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 4», с великотърновска регистрация, управляван от 37-годишния И.И. от Левски, с когото се придвижвала и 18-годишната В.Г. от Левски. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на / метамфетамин и амфетамин/. При проверката на автомобила е намерено и иззето пликче с бяло прахообразно вещество / амфетамин/ с тегло 1 гр., за което В.Г. заявила, че е нейна собственост. И.И. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 23.15 ч. в с. Дебелт, общ. Средец, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка лек автомобил «Пежо 406», с бургаска регистрация, управляван от 41-годишния Н.М. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,84 промила. Н.М. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.08. около 23.30 ч. срещу х-л «Поморие» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил – такси «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 36-годишния С.Щ. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотично вещество / кокаин/. При проверка на автомобила са открити и иззети две капсули от шоколадови яйца, едната съдържаща две пликчета с бяло кристалообразно вещество / чийто точен състав е в процес на изясняване/, а втората – четири свивки със суха зелена тревна маса / канабис/. С.Щ. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10.08.т.г. около 01.35 ч. в с. Ясна поляна, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 45-годишния К.Г. от с. Градец, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,65 промила. К.Г. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

снимки: ОДМВР-Бургас

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви