Всяко лято по морето се откриват огромни количества нелегален алкохол, който по всяка вероятност е предназначен за продажба в заведенията в курортите. И това лято традицията е спазена. 910 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна група от гараж в частен имот на територията на община Несебър. От Агенция Митници не уточняват точното място на гаража.

Нелегалният алкохол е открит при проверка още на 05.08.2018 г. в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Едва днес се съобщава за случая. При извършената проверка в частния имот с прилежащи помещения, митническите служители откриват в гараж на двора 7 ПВЦ бидона, съдържащи жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, с общо количество 910 литра. Измереното на място алкохолно съдържание на продукта е 41 % vol.

За алкохола не са представени никакви документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви