Красимир Нeнчев, сочен като организатор за престъпната схема за за придобиване на шофьорски книжки в Бургас, ще остане в ареста. Това реши състав на Бургаски окръжен съд, с председател съдия Петя Георгиева. Определението на въззивната инстанция е окончателно. Ако бъде признат за виновен Ненчев може да лежи до 8 години в затвора. В съдебната зала днес присъстваха и съпругата и дъщерята на обвиняемия, като първата дори получи разрешение да говори пред съдиите.

Тя сподели, че Красимир не бил заплаха за обществото, каквато се опитвали да го изкарат в обвинението. „Той е чудесен съпруг и добър баща. Има псориазис, но въпреки това не е спирал да работи. Нужно му е постоянно лечение, защото без такова може да получи сериозни увреждания на ставите, а след това и на сърдечната система„, каза още съпругата.

В залата днес стана ясно, че Ненчев вече е бил осъждан за аналогично престъпление през 2016 година. Тогава той се сключил споразумение. Според прокуратурата можело да се направи обосновано предположение за неговата повторна вина. С неговите действия до движението можело да бъдат допускани лица, които не са подготвени, а това представлявало опасност за всички на пътя.

Адвокат Росен Кожухаров сподели, че обвинението имало и несъответствия. Такова било, че един от свидетелите заявил в показанията си, че никога не е виждал Ненчев. „Как може да се говори, че сега било началото на разследването, след като от полицията работят по този случай от над година. Всичко в обвиненията на този етап е хипотетично„, каза защитникът.

Припомняме, че преди три дни служители от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас неутрализираха престъпна схема за придобиване на свидетелства за правоуправление на МПС от курсанти, неявяващи се лично на изпити за правоспособност.

Като организатор на схемата бе посочен именно Ненчев – инструктор с частна школа, който използвал трети лица за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“.

Констатирано е, че само за няколко месеца през 2018 г. Красимир организирал няколко човека, които се явявали вместо двама негови „курсанти”, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви