Шестима тенисисти на ТК „Авеню” започнаха с успехи в международните турнири, в които стартираха.

В Хаселт, Белгия, на силния международен турнир до 14 г. от първа категория на Тенис Европа, поставена под номер 10 в схемата при девойките Стела Пеева се наложи над Шанис Рояньо от Франция с 4:6, 6:2, 6:4. При юношите съотборникът й Драгомир Драганов надигра Жил Арно Байи от Белгия с 6:2, 6:4. Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас“, Сливен) спечели с 6:2, 6:2 срещу Киара Белхаджи (Франция). И тримата българи са част от „А” националния отбор на България по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант” на БФТ и нейните партньори.

В тима е и трети бургаски състезател. Динко Динев, който в Хаселт участва като част от отбора на ITF, в първия кръг постигна бърза победа над представителя на домакините Бен Хоуп с 6:0,6:3.

Само преди дни Динев игра в Германия, в утешителния турнир за юноши и девойки до 14 г. от първа категория на Тенис Европа. На полуфинала в Дюрен бургазлията победи британеца Хуго Коклин с 6:2, 6:1.

Победи, но на турнира от пета категория на ITF „Dema Cup”, постигнаха други трима състезатели на ТК „Авеню” – Денислав Проданов, Даря Шаламанова и Елена Кралева.
При юношите Денислав Проданов надделя над Александер Джоунс (Великобритания) с 2-6, 6-2, 6-4, при дамите Даря Шаламанова беше категорична с 6-0, 6-0 срещу Йоанна Захараки (Гърция), а Елена Кралева се справи с 6-2, 6-4 в мача срещу Виктория Субев (Великобритания).

За втория кръг на турнира от пета категория на ITF „Dema Cup” се класираха общо 16 българи – 9 при юноши и 7 при девойки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =