Бургаските социалисти се разграничиха от действията на колегата си в Общински съвет-Бургас Бенчо Бенчев, след като вчера той бе задържан от турските власти в хотела, където бе и Димитър Желязков-Очите. На извънредно събрание днес в централата си улица „Фердинандова“ местните червени поискаха Бенчев доброволно да напусне групата им в ОбС-Бургас.

На база информация на медиите и говорителя на Главна прокуратура, ИБ на ОбС на БСП-Бургас, категорично се разграничава от действията на общински съветник от квота на БСП – Бенчо Бенчев. Настояваме също така г-н Бенчо Бенчев да подаде оставката си като общински съветник от ОбС-Бургас, както  и призоваваме групата общински съветници на БСП да освободи от състава си Бенчев„, се пише в приетата позиция на социалистите.

Самият Бенчев може и да не съобрази с решението на колегите си, защото е избран от гражданската квота на БСП на последните местни избори. Така групата на социалистите в ОбС ще се разпадне и той ще остана като независим съветник.

Партийно въздействие не можем да му окажем, единствено можем да го призовем. Решението бе взето единодушно и сме информирали групата общински съветници от БСП. Извън партийната дейност ние не можем да носим отговорност за бизнеса и личния живот на когото и да е. Име презумпция за невинност, но фактът с неговото задържане ни дава основание да предприемем тези политически мерки„, каза председателят на БСП-Бургас Живко Господинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four + 12 =