Подсилват границата с Турция с граничари, специални сили и 70 автомобила

На въпрос за Димитър Желязков, премиерът коментира: „Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан“. В момента се работи по документите за екстрадиране

0
220

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след инспекция на състоянието на границата в района на Малко Търново. Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло.

„Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари“, заяви премиерът Борисов. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. „Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата“, каза още министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.

„Премиерът Бойко Борисов днес беше в Малко Търново. Заедно с директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл.комисар Светлан Кичиков инспектира преградното съоръжение на границата ни с Турция. В края на посещението сподели, че няма друга толкова хубава и съхранена планина като Странджа!“, написа в личния си профил кметът на М. Търново Илиян Янчев, който публикува и снимки от срещата.

На въпрос за Димитър Желязков, премиерът коментира: „Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан“. В момента се работи по документите за екстрадиране.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here