Зам.-председателят на бургаския общинския съвет Бенчо Бенчев, известен със скъпия си „Ролс Ройс“, е задържан с Димитър Желязков в Истанбул, съобщава БНТ.

Желязков и Бенчев са били заедно в един хотел по време на ареста на Митьо Очите. Стаята в хотел „Рамада“ на пл. „Таксим“ била наета от Бенчо Бенчев. В нея бил и бившия депутат от ДПС Несрим Узун /снимката долу/. След като станало ясно, че полицията издирва само Димитър Желязков, другите двама били пуснати.

Официално Прокуратурата нито потвърждава, нито отрича този факт. Бенчо Бенчев не е обвиняем по разследването, заради което Митьо Очите беше обявен за международно издирване.

Бенчев е председател на групата на БСП в общинския съвет. Прокуратурата на този етап официално не потвърждава и не отрича тази информация.

От миналата година Бенчев е съдружник в „Аркус сигурност“ – охранителната фирма на Желязков – Митьо Очите. Няма информация Бенчев да е подведен под отговорност за участие в престъпната група на Желязков.

В същото време, изненадащо съдия закри делото по мерките на петимата, задържани от групата на Митьо Очите.

Искането е на защитниците на обвинените с мотива, че ако делото се гледа публично, ще бъдат разгласени интимни тайни от живота им, а двама прокурори от спецпрокуратурата се съгласиха с тях съобщава 24 часа.

Всички присъстващи от съдебната зала са отпратени, остават само обвиняемите Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев, като повечето от тях са осъждани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви