„Македонизмът е политическа теза, той е измислен от сръбския външен министър Новакович като антитеза на българското население в Македония, защото не могат да кажат, че тези хора са сърби. Това е един от най-големите антинационални проекти в историята.“ Това заяви пред bTV евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според Джамбазки от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има само един народ – българският народ. Народът ни обаче е разделен в различните държави по думите му.

Евровоеводата е категоричен, че в Македония има хора, които се самоопределят спрямо македонската националност. Мнозинството обаче пазели българските си корени.
Джамбазки даде и пример – роднините на министър-председателя на Македония Зоран Заев управляват община Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков бил втори братовчед на Заев.

По думите на евродепутата още с признаването на Македония под това ѝ име България е приключила въпроса за названието на страната. За гърците пък темата била важна заради българското население на юг от Беласица.

Във връзка с вътрешнополитическите въпроси Джамбазки коментира, че правителството със сигурност ще издържи, поне до изборите за Европейски парламент, които ще се проведа през пролетта на 2019 година.

Той тълкува още, че разправиите в малката коалиция „Обединени патриоти“ понякога дразнят, но все пак било по-добре да има скандали на висок тон, отколкото забиване на нож в гърба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 2 =