Колегите имаха информация, че Димитър Желязков-Очите ще бъде извън страната за определен период от време, но предпочетоха да проведат акцията, както бе първоначално планирана. Това каза заместникът на гл.прокурор Иван Гешев по време на извънреден брифинг в Бургас.

Случващото се е една много сложна полицейска акция, за която е нужна голяма организация. Ангажирани бяха стотици хора и бе решено да не се отлага, защото имаше риск от изтичане на информация. Поздравявам всички колеги, защото слаби звена в акцията нямаше, работи се с всички задържани и постоянно се докладва на главния прокурор Сотир Цацаров„, допълни още Гешев.

Към този момент Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване, като до края на деня ще бъдат използвани всички механизми на международната правна помощ, за да бъде издирен, включително европейска заповед за арест и Интерпол.

Гешев поясни, че действията по разследването текат от часове. Образувано е досъдебно производство, като по акцията е работено над 2 години, от началото на 2016 година.

Касае за организирана престъпна група за палежи, рекет, телесни повреди и наркотици. Задържани са 19 лица, като до края на деня ще стане ясно колко от тях ще бъдат привлечени като обвиняеми. Разследващите полицаи все още изземат доказателства, а действията се извършват пред съдия. Делото ще бъде много интересно, защото става дума за една мащабна престъпна дейност и очакваме скоро то да влезе в съда„, сподели още Гешев.

Проверени са десетки адреси и там са отрити оръжия, но повече информация ще бъде съобщена в следващите часове. Престъпната група е извършвала палежи както на недвижими имоти, така и над автомобили. Тя е действала по Южното Черноморие, но има влияние и в страната. В една от претърсените къщи в село Кошарица, която е с визия на палат, са заварени две лица, близки на популярно от крими средите лице, част от престъпна група от Плевен, занимаваща се с рекет. „Това говори за връзките и контактите, която има задържаната днес група„, завърши Гешев.

1 КОМЕНТАР

  1. „…имаше риск от изтичане на информация“. Хм, интересно признание от страна на зам.главния прокурор. Изводите са плачевни за работата на полицията и прокуратурата. Митьо къде ли поплясква дупетата на разни масажистки и им се смее. Хем уж акция, хем се знае, че босът е в чужбина. Що не си признаят, че са дупе и гащи с Митьо и с очите му?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve + sixteen =