Наситена фестивална програма ще съпътства четвъртото издание на изложението „С книга на плажа“ в Бургас. В периода 7-12 август пред експозиционен център „Флора“ любителите на литературата ще се потопят в света на книгите и ще имат възможността да се срещнат с любими автори.

В изложението ще се включат издателствата „Новата Цивилизация; „Распер“; „Алай“; „Ай Си Ю“; „Жанет 45“; „Керът“; „Просперо Продакшън“; „Дижей 100“; „Еньовче“; „Четяща планета“; „Вяра, надежда, любов“; „Знаци“ и „Авиана“, съобщи Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“.
„Различното тази година е фестивалният характер на изложението. В литературните вечери ще участват писатели, които ще представят най-новите си книги, излезли през последната година“, каза Мария Бенчева – директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Алек Попов, проф. Цочо Бояджиев, Василий Димов, Митко Новков, Наталия Делева и Милена Христова са част от авторите, с които ще се срещне бургаската публика.

Програмата на изложението ще ни срещне с детската художествена работилница на художничката Невена Ангелова, „Книгите в дигиталния свят“ – презентация на издателство Ай Си Ю, концерт – спектакъл „На вълните на португалската музика“, поезия и музика с испански ритми – с участието на Георги Икономов.

„Благодаря на Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, която за поредна година организира интересни и стойностни съпътстващи събития на изложението „С книга на плажа“, които се надяваме, че ще привлекат вниманието на жителите и гостите на Бургас“, каза Весела Йорданова, директор на дирекция „Култура и връзки с обществеността“ в Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви