Титулярният разпределител на националния отбор по волейбол – мъже, Георги Братоев пропуска световното първенство в България и Италия. Заради счупена кост в глезена състезателят на шампиона „Нефтохимик 2010” ще изгледа надпреварата от трибуните.

Това стана ясно днес, след медицинския преглед, който Братоев направи при проф. Дюпон в Париж. Предписанието на специалиста е: още 30 дни с патерици.

„Мнението на професор Дюпон е, че трябва още 30 дни да ходя с патерици, след това отново ще отида при него на преглед и ще се реши дали да се направи операция или не. Има съвсем малък шанс и да не се стигне до оперативна намеса, но това е много малко вероятно”, заяви Георги Братоев пред Sportal.bg от Париж.

„Със сигурност ще пропусна световното първенство. Съжалявам много, но това се реалностите към този момент. По ирония на съдбата ще пропусна трето световно първенство, в което съм имал възможност да участвам, но това е положението. Съжалявам, че няма да мога да помогна на момчетата”, добавя Братоев.

Георги Братоев пропусна световното първенство през 2010 година в Италия, след като в последния момент бе заменен от Константин Митев в състава. На Мондиал 2014 в Полша разпределителят отпадна от състава на България, след като Пламен Константинов не реши да го включи в състава. Сега контузия извади Георги Братоев за участие на световното в България и Италия.

„Диагнозата на проф. Дюпон е сериозна, но имам още малко надежди. Утре Георги трябва да премине на преглед в Париж и при хирурга, който извършва операциите. Все пак преди да взема окончателно решение, ще изчакам да видя и неговото становище. Има макар и малка възможност той да е на друго мнение”, заяви Пламен Константинов от Белмекен, където от днес 18 волейболисти започнаха лагер.

Останалите разпределители в държавния тим са Георги Сеганов, Добромир Димитров и Иван Станев. Първенството на планетата ще се проведе от 9 до 30 септември.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви