От БСП разпространиха стенограмите от заседанията в парламента заради чумата по животните. Правим това, за да се знае истината, съобщиха от „Позитано“ 20.

В съобщението от централата на социалистите се казва:

„Във връзка с изнесената информация от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, че ПГ на „БСП за България“ е подкрепила действията на правителството по повод кризисната ситуация с животновъдите в областите Ямбол и Бургас, публикуваме стенограмите от двата председателски съвета, проведени в Народното събрание.

Ние държим на прозрачност при взимането на решения и изясняването на истината.“

В публикуваните документи може да се прочетат следните думи на лидера на БСП Корнелия Нинова:

 „Ние не ги подкрепяме (действията на кабинета) по две причини. Първо – юридически, защото са незаконни. И практически – заради начина, по който бяха направени!“/в първата стенограма/.

 Социалистите публикуваха двете стенограми, след като министрите, които трябваше да докладват за ситуацията с чумата по животните, не се явиха в пленарната зала.

„Вчера публично бе обявено, че министърът на вътрешните работи и министърът на земеделието, горите и храните ще дойдат в парламента, за да обяснят на българската общественост какви мерки ще предприеме правителството за ситуацията в Ямболско.

Днес разбираме, че Порожанов и Радев няма да дойдат. Проблемът е, че вчера министър Радев излъга всички български граждани, като каза, че е получил подкрепа от всички политически сили за действията на МВР в ситуацията”, каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев. Той отбеляза, че това не е вярно и затова от левицата са поискали стенограмите от двете заседания на председателския съвет в НС, в които и БСП, и ДПС ясно заявяват, че правителството трябва да изпълни своя ангажимент към хората.

 http://epicenter.bg/upfiles/17-07-2018.pdf

http://epicenter.bg/upfiles/18-07-02018.pdf

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви