„Солта е живот“ – тема на тазгодишния фестивал на солта

Фестивалната територия е разположена в южната част на Атанасовско езеро до морето и има три основни локации - басейните с луга и кал, пространството „симБиотично“ и халето със сол.

0
123

Фестивалът на солта през 2018 ще бъде на 10 август (петък) от 16:00 до 22:30 часа. Темата е „Солта на живот“ и е с разнообразна програма, която винаги приключва с музикален концерт на открито. Тази година обаче концертът е „на тъмно“ и гост-музикантите ще станат ясни с падането на нощта.

Няколко изложби ще украсят Халето за сол– „Чайки“ на ДАФНИ, „Солта на живота“ на едноименния проект, „Пернати фотострации“ на студио Павилион. Влакчето на солта ще вози пътниците между басейните с луга и точките на фестивала. Ще има базар на солта с вкусна и здравословна храна, както и ръчно изработени сувенири на автори от цялата страна. Конкурсът „Мис и Мистър Солена кал“ ще събере най-смелите омазани участници, а лекцията за ползите от лугата и калта – най-любопитните. В атрактивното пространство „симБиотично“ ще се покаже всичко най-интересно, заснето в рамките на проект „Солта на живота“, LIFE+ и ще представят най-новият вкус на „Гайо“ – шоколад с морска сол от Атанасовско езеро.

Фестивалната територия е разположена в южната част на Атанасовско езеро до морето и има три основни локации – басейните с луга и кал, пространството „симБиотично“ и халето със сол. Достъпът е лесен и екологичен – пеша или на велосипед от Морската градина, на кайт сърф по морето, с автомобил откъм пътя за кв. Сарафово и отклонението за Бургаски Солници и с обществен транспорт – електробус-че, което се движи на 15 минути (цена 1,50 лв.).

Фестивалът на солта се организира в рамките на проект „Солта на живота“, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници и с финансовата подкрепа на ЕК чрез програма LIFE+. Подробности за програмата и участниците във фейсбук събитието https://www.facebook.com/events/2109299315969225/

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here