Fiat стачкува заради Роналдо

Работниците в завода на Fiat в Мелфи (Италия) обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо от „Реал” (Мадрид) в „Ювентус”. Привличането на португалеца ще струва 105 млн. евро на италианския клуб. Профсъюзите считат, че такива разходи са недопустими във времена, когато служителите имат финансови трудности. Това съобщава Football Italia.

Най-голяма профсъюзна организация в Италия – Unione Sindacale di Base, смята, че голяма част от средствата по трансфера на Роналдо ще бъдат осигурени от холдинг Exor. В неговия състав влизат компаниите Fiat и Ferrari. Представители на организацията припомнят, че собствениците на двете марки непрекъснато твърдят колко са трудни времената за двете компании. И как всичко ще се оправи с пускането на нови модели, които така и не се появяват.

Служителите са категорични, че средствата трябва да бъдат инвестирани в производството, а не да бъдат харчени за футболисти. Според тях, именно хилядите сътрудници и работници носят печалба на холдинга, но самите те те получават нищо от това.

Предприятието в Мелфи е едно от най-модерните в света, като в него бяха инвестирани над милиард евро. Сега на конвейра в FCA Melfi се произвеждат Fiat 500X и Jeep Renegade, а общият брой на работещите в завода е 8000 души.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви