Национален проект „Аз съм Българка!“ ще бъде представен по време на Wine Fest Sozopol „Дионисиеви дни“ – Созопол 2018. Представянето на проекта е включено в програмата при откриването на фестивала на виното, който ще се проведе от 19 до 21 юли 2018 под патронажа на кмета Панайот Рейзи. Събитието е част от културната програма за празника на града, отбелязван в деня на Света Марина – 17 юли.

На 19.07.2018 г., четвъртък, от 11.00 часа, по време на официалното откриване на Wine Fest Sozopol – Дионисиеви дни, което ще се състои на Амфитеатър „Аполония“, Национален проект „Аз съм Българка!“ ще бъде представен от автора си – талантливия габровски фотограф Радослав Първанов. Той и част от красивите българки от проекта ще участват и в дефилето на бог Дионисий, което ще предшества официалното откриване на Винения фестивал в Созопол.

Представителната изложба ще бъде подредена във фоайето на НЧ“Отец Паисий“, където жителите и гостите на Созопол, както и посетителите на винения фестивал ще могат да я разгледат в рамките на три дни, до 21 юли. Така красотата на българката ще се срещне по един неповторим начин с традициите в лозаро и винопроизводството, с които се гордеем от векове.

Фотографиите, дело на родолюбеца Радослав Първанов обхващат по-голямата част от България и в тях взимат участие 23 български момичета и две деца.

Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата – Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39.

Фотографът изминава 8080 км в България, за да направи снимките. 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”. 5000 сполучливи кадри от всички картини, като суровият материал е над 20 000 снимки.

Посетителите на Wine Fest Sozopol – Дионисиеви дни, ще съпреживеят емоцията и на специален интрактивен продукт. Мултимейдийното представяне на Национален проект „Аз съм Българка!“ ще даде възможност публиката да се потопи във възрожденската атмосфера, да попие красотата на българската природа и да се докосне до въздействието на българския фолклор и народни традиции, представени по неповтрим начин от очарователни девойки в народни носии.

Единственият по рода си проект „Аз съм Българка“ се представя в Созопол с подкрепата на Община Созопол и с медийното партньорство на Дарик Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 + 7 =