Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи новия си мащабен проект първо пред бургаската публика. Това ще се случи на 19 юли, четвъртък, от 21.00 часа в Летния театър на морския град.

Събитието е ко-продукция на Национална импресарска мрежа и Националния фолклорен ансамбъл „Българе“, със съдействието на Община Бургас.

Интригуващият музикално-танцов спектакъл представлява околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия. Акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския. Освен че ще се насладят на много красива музика, песни и танци, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм, защото спектакълът е и своеобразна смехотерапия, твърдят организаторите на над двучасовото представление.

Наред с основния участник – ансамбъл „Българе“, на сцената Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: тримата български тенори „Уникалните гласове“, Албена Вескова, Звезди (Ахат), Интро квартет, прекрасните сопрана от триото „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, участници в церемонията при откриването на българското Европредседателство, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от „Денс стейшън“ и още популярни български изпълнители.

Перифразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА „Българе“, триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

Билетите на цени от 12, 15, 20 и 25 лева са вече в продажба на лятна каса „Часовника“ и в мрежата на Eventim.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви