Община Бургас да изгради спортна площадка на открито в парка на ж.к. „Славейков“. Това поиска в докладна записка общинският съветник от групата на ГЕРБ Антон Берданков.

„Спортът е един от най-ефективните методи за превенция на агресията и противообществените прояви в обществото и особено сред младите хора. Всяка инвестиция на Община Бургас в изграждане на спортни съоръжения ще стимулира физическата активност не само сред младежите, но и сред другите възрастови групи в нашия град. От друга страна, това ще допринесе за развитието на спорта в града и ще подобри здравословния начин на живот сред нашите съграждани“, пише в докладната Берданков.

През последните няколко години сред приоритетите на Община Бургас е изграждането на спортни бази и площадки на открито на различни места в града. Осъществените инициативи в тази насока поставиха началото на постоянно растящата положителна тенденция – жителите на града да използват все по-често и масово спортните съоръжения на открито. От своя страна, това доведе до необходимостта от увеличаване на техния брой и изграждането на нови открити спортни площадки.

„При срещите ми с граждани от ж.к. „Славейков“ те споделиха желанието си в техния комплекс, по-конкретно в парк „Славейков“, да бъде изградена още една спортна площадка на открито“, мотивира се общинският съветник.

Към докладната записка той прилага презентация на идеята, снимка на местоположението, идеен проект /чертеж и схема на площадката/ и подписка на жители от ж.к. „Славейков“.

Берданков предлага средствата за изграждане на площадката да бъдат заложени в Бюджет 2019 на Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви