Световният шампион на писта Радослав Константинов се завърна в България с два медала. Отличията Спортист №1 на Бургас за 2017 г. спечели от Държавния личен отборен шампионат на шосе. В Пазарджик състезаващият се за френския отбор „Мартиг” български колоездач стана шампион в дисциплината 40 км индивидуално по часовник. След 35-годишният бургазлия се класира Богдан Стойчев /Верея/. Другият ни бургаски представител при мъже – Недко Лазаров, който е състезател на КК „Черноморец”, се класира на осмо място.

На дистанцията 150 км общ старт Радо Константинов финишира втори, отстъпвайки пред състезателя на френския Delko Marseille Provence KTM – Николай Михайлов. Трети остана Стефан Христов от КК „Несебър”.

При юношите старша възстановилият се от контузия Иво Тофтев продължава да показва добра форма и да е сред призовата тройка в своята възраст. Бургазлията извоюва бронзов медал за „Черноморец” от държавния шампионат на шосе. Възпитаникът на треньора Тодор Ангелов се класира трети в дисциплината 20 км индивидуално по часовник. Тук шампион стана Преслав Балабанов /Несебър/, а втори е Гавраил Стефанов /Габрово/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви